Inloggen Aqua-Claire

Hier kunt u inloggen om de zwemvorderingen van uw kind te volgen
De vorderingen van uw kind zullen één maal per week geupdate worden.

Leden login

Leden login Formulier

   Inloggevens opvragenOver Ons

Van privézwembad naar Aqua Claire
Eigenaar Cor Kooyman spreekt van een uit de hand gelopen hobby waar hij nog elke dag plezier aan beleefd. Wat in 1988 in de polder tussen Philippine en Ijzendijke begon als de bouw van een privézwembad is uitgegroeid tot Aqua Claire, een zwembad waar wekelijks zo�n 350 mensen over de vloer komen. Aqua Claire dankt haar naam aan het feit dat het gelegen is in de Clarapolder.
 
Overkapping
Het begon allemaal met de bouw van een privézwembad van zes bij twaalf meter en 1.40 meter diep.
Maar steeds al die bladeren uit het openluchtzwembad verwijderen beviel niet,dus bouwde hij een overkapping.
Na enige tijd kwamen er steeds meer mensen met de vraag of ze ook niet konden komen zwemmen,
daar is het mee begonnen. Later kwamen er vragen of er ook geen lessen konden worden gegeven,en zo is het van lieverlee gegroeid.  Aqua Claire richt zich vooral op zwemlessen voor kinderen en doelgroepen, zoals ouderen en hart- en reumapatienten. Voor ouderen en voor met mensen met gezondheidsproblemen is een klein bad zoals dit prima.
 
Geen toeristen
Het hoeft hier niet super druk te worden. Het liefst een groep mensen die steeds terugkomt. Dat is ook de reden dat wij liever geen toeristen hebben, die komen één keer en zie je daarna niet meer terug. Het zwembad runnen Cor Kooyman en zijn vrouw uit pure liefhebberij. "Rijk worden we er niet van, we spelen net quitte en dan hebben we nog geluk ook. De laatste jaren zijn de energieprijzen de pan uitgerezen.Op een jaar tijd zijn die verdubbeld. We verdienen er niets aan, maar het is leuk om te doen."