Inloggen Aqua-Claire

Hier kunt u inloggen om de zwemvorderingen van uw kind te volgen
De vorderingen van uw kind zullen één maal per week geupdate worden.

Leden login

Leden login Formulier

   Inloggevens opvragenZwemlessen

 Leren zwemmen
 
Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk.
Wij wonen in de buurt van water, maar zoeken het ook graag op in een van de vele zwembaden of recreatieplassen. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen.
Iedereen die bij ons leert zwemmen wordt opgeleid voor het zwem-ABC via stichting ENVOZ.
 
Het zwem-ABC
 
Het zwem-ABC bestaat uit een drietal Nationale zwemdiploma's A-B-en C. Het zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussen-stapjes. Maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.
 
Verantwoordelijkheid van de ouders
 
De zwemvaardigheid in Nederland holt achteruit. Toch gaan jongeren juist op gevaarlijke plekken zwemmen. Jaarlijks verdrinken er ongeveer 20 kinderen en we zien steeds vaker dat kinderen in het water in problemen raken. Ouders zijn zich vaak niet bewust van de risico's, ze letten vaak niet meer op hun kinderen. Zwemles is de verantwoordelijkheid van de ouders, het is dan ook onbegrijpelijk dat de meeste gemeenten het schoolzwemmen hebben wegbezuinigd.
 
Richtlijnen voor veilig zwemmen
 
Stimuleer kinderen om te leren zwemmen en om zich vaardigheden te leren om te overleven als ze in het water terecht komen.
 
Stel regels op voor de veiligheid op en in het water.
 
Houd kinderen voortdurend goed in de gaten.
 
Leer veilige manieren om anderen te redden zonder uzelf in gevaar te brengen.